Om Oss

OM ATT FÖRVERKLIGA EN DRÖM

ATT FÖRVERKLIGA EN DRÖM

Att jobba med ledarskapsutveckling och starta Åre Ledarskapsakademi är att förverkliga en gammal dröm.  Det var här vi tillbringade vår barndoms vinterlovsveckor och det var här intresset för utförsåkning väcktes till liv. Det var också här som, i rollen som ung skidlärare, intresset förledarskap startade.

Åren gick – vi jobbade båda som chefer i en värld långt bortom naturen och friheten.  Vi satt i ledningsgrupper och ledde människor och upptäckte att det ibland var riktigt svårt. På den tiden fick man inte gå ledarskapskurser. Om de fanns så satt man mest på golvet och rullade apelsiner till varandra och det kändes inte så lockande.

Så i stället för apelsinrullning började vi plugga psykologi, gick massor av kurser och kom att specialisera oss på gruppdynamik, ledarskap och konflikthantering.  För konflikter tyckte åtminstone 50% av oss var riktigt jobbigt. Vem av oss det var är du veta när vi träffas J

När de första polletterna började falla på plats startade vi för 1994 Äventyrens Ö. Ursprungstanken var att vi skulle jobba hårt på somrarna och åka skidor hela vintrarna. Så blev det inte. I stället för att lugna ner sig under vintrarna snarare accelererade arbetstakten och vi hade fullt upp året runt. På vintrarna åkte vi runt i Sverige och världen och höll våra inomhuskurser och vi mäklade fred mellan upprörda och argare medarbetare på arbetsplatser runt om i hela landet.  Så har vi hållit på i över 20 år. Tillbringat många vinternätter på hotell och åkt upp hit på varje ledig stund.

2012 bestämde vi oss att det är här i Åre vi skall ha vår fasta bas när Äventyrens Ö är stängd.
Att resa på uppdrag härifrån kommer vi att fortsätta göra. Det finns ju utmärkta kommunikationer och vi är ju flyttbara.

Sören & Mimmi

KOMPETENSFAKTA OM OSS

  • 23 års erfarenhet av ”Teambuilding på riktigt” – sånt som ger effekt
  • Över 20 års erfarenhet av att hålla ledarskapskurser
  • Certifierade UGL-handledare, 120 – 150 genomförda kurser vardera
  • Certifiering THE, The Human Element
  • SLll® Situationsanpassat Ledarskap
  • FIRO- Element B
  • MBTI – Meyers Briggs Type Indicator
  • SDI – Strength Deployment Inventory
  • IDI- Interpersonal Dynamics Inventory

ÄR DU MER NYFIKEN PÅ OSS?
KLICKA PÅ VÅR NAMN FÖR ATT LÄSA MER
Sören Dahlström, Mimmi Dahlström